Graved ørred

Så kom turen også til en gravad ørred.
Der er 1000 måder at lave gravad fisk på, men jeg holder mig denne gang til den klassiske.
Skær fisken og brug kun fileterne.
IMG_0612

Bemærk der er små ben i fisken. Disse kan nemt trækkes ud med en skarp saks.
Hvis du trækker den ud en 90 graders vinkel fra fisken giver den nemt slip
Ben er fjernet fra fisken. Her vælger jeg lige at skylle fiske hurtigt med koldt vand
Giv fileterne lidt salt, godt med hakket frisk dild og dæk til med brun farin
IMG_0614
IMG_0615
IMG_0616
IMG_0617

Man kan vælge at stænke en smule cognag over den brune farin,
men det skal ikke være meget. Jeg brugte Southern Comfort i dag
IMG_0618

Smid de 2 sider ovenpå hinanden og pak dem tæt med husholdningsfilm
IMG_0619
IMG_0620

Placer dem i en bakke og ind i køleskabet. De kan dryppe lidt saft
så derfor er det en god ide at have dem i en bakke
IMG_0621

Lad nu fisken ligge i køleskabet minimum 48 timer. Vend den gerne halvvejs.
Kan fryses i op til 3 mrd.
Velbekomme

Så er fisken færdigmarineret. Har den dog været et par dage, men jeg har ikke lige fået smidt billederne op. Her kommer de
IMG_0622
IMG_0623
IMG_0624
IMG_0625
IMG_0626