Varmrøget sandart på spinatpasta med mild chilipesto og balsamico

Varmrøget sandart på spinatpasta med mild chilipesto og balsamico

Forret – 4 pers.
400 g ren sandartfilet
50 g røgsmuld
300 g pastamel
120 g æg
1 spsk olivenolie
150 g spinat
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
5 store milde chilifrugter
1 spsk Balsamico eddike

Start med at skylle spinaten grundigt og tør den let af – kom den i en food-processer sammen med æg og olie, samt salt/peber – kør det helt ud. Herefter æltes en fast dej, som køres på en pastamaskine og koges i spilkogende vand i 3 min. Kom røgsmuld i bunden af en dyb bradepande og læg 2 lag sølvpapir over – anbring fisken derpå og kom et lag sølvpapir over igen – sæt den over et blus med høj varme. Når det har røget 8 min. tages den af ilden og trækker færdig 5-10 min. Kan også laves i en “Kasper Røghat” Chilifrugterne blandes med hvidløg, olie og salt til ensartet “grød” (pesto) Varm pestoen op og anbring den midt på en varm tallerken – skær fisken ud og kom den ovenpå – kør en tynd streg af chili udenom og dryp lidt balsimico på.

Lånt fra Viborg fiskeriforening.