Her er i store træk hvad jeg gjorde:
De 5 fisk lagt op efter de er optøet, børstet for de værste skel og vasket
Fileterne er skåret ud, finne rester samt ben er fjernet
Fiskene er lagt på en dryp bakke og saltet
Dækket med husholdningsfilm, da vi skulle ned og hente røgflis
Efter væske er trukket ud ligges siderne i passende folieforme. Trækkede ca. 1½ time
Siderne krydderes med hvad man ønsker. Jeg lavede følgende varianter:
• Natural (blot med en smule salt)
• 4-kornet peber
• Paprika
• Hvidløg
Briketterne varmet igennem, rygeflis lagt i vand ca. ½ time og lagt ovenpå briketterne, ørredsiderne lagt i grillen og der ryges på livet løs
Når siderne har røget i a 20-30 minutter er de færdige. Man kan nemt fjerne skinnet hvis man gør det inden de bliver kolde.
Vær’så’go!
Røget ørred
TIPS : Mik Mortensen