Røget ørred

Her er i store træk hvad jeg gjorde:
De 5 fisk lagt op efter de er optøet, børstet for de værste skel og vasket
IMG_0455 (1)

Fileterne er skåret ud, finne rester samt ben er fjernet
IMG_0458

Fiskene er lagt på en dryp bakke og saltet
IMG_0461

Dækket med husholdningsfilm, da vi skulle ned og hente røgflis
IMG_0463

Efter væske er trukket ud ligges siderne i passende folieforme. Trækkede ca. 1½ time
IMG_0465

Siderne krydderes med hvad man ønsker. Jeg lavede følgende varianter:
• Natural (blot med en smule salt)
• 4-kornet peber
• Paprika
• Hvidløg
IMG_0466

Briketterne varmet igennem, rygeflis lagt i vand ca. ½ time og lagt ovenpå briketterne, ørredsiderne lagt i grillen og der ryges på livet løs
IMG_0469

Når siderne har røget i a 20-30 minutter er de færdige. Man kan nemt fjerne skinnet hvis man gør det inden de bliver kolde.
Vær’så’go!
Røget ørred
IMG_0472
T
IPS : Mik Mortensen