Bombarda fiskeri

Når man fisker med Bombarda flåd , som mange gør både i Put and Take søer og på kysten, så oplever man tit , at der kommer line kludder i kastet, dette kan afhjælpes med en Bombarda stick, som kan enten købes selv i diverse grejforretninger eller den kan laves selv.
En Bombarda stick , er i bund og grund , bare en forlængelse af dit flåd , som gør at forfang ikke så nemt kludrer op om din hovedline, dette kan være hamrende irreterende , mildt sagt….
De kan som sagt købes for en rimelig penge, men her vil jeg forklare hvordan de også kan laves , simpelt og billigt, havde overvejet billeder , men det er vist ikke nødvendigt.

1. Ta en vatpind.
2. Klip toppen af.
3. Brænd med en lighter i begge ender af pinden og tryk den ned i et spækbræt eller lignende, så den får en lidt større åbning

Bombarda fåes i flere forskellige synkehastigheder, pt bruger jeg kun de flydende , men det er helt sikkert at jeg vil til at teste både de intermediate ( langsomt synkende ) og de hurtigt synkende, når jeg får lidt mere styr på den lokale Put and Take sø.

Bombarda_fld__ABU  bombarda_opsætning_redaflang
Hovedlinen føres igennem dit flåd, videre igennem Bombarda stick og der sættes en perle, jeg bruger selv en gummiperle, som aflastning for svirvlen.
Jeg binder så mit forfang, som altid er FluoroCarbon , dette er ” usynligt ” for fiskene, så det kan helt klart være med til at forbedre dine chancer for fisk.
Der klemmes så et lille splithagl på linen og der bindes en krog på, om du er til trekroge eller enkeltkroge er i min optik ligemeget, men vælg selv.
Agn er som regel altid powerbait, før i tiden var den gule med glimmer et hit, men der er vist kommet mange på markedet, som virkelig også kan fange fisk, der er vist pt. kun en ting at sige, prøv dig frem.
Forfangs længde er mellem 2,5-3,5 meter , dette kræver en lang stang , det det er betydeligt nemmere at håndtere de lange forfang, på en stang som kan magte dem.
Grund reglen er dog som regel altid , at fisker du alene , så skal forfang ikke være længere end stangen, så kan du godt løbe i problemer, når du skal nette fisken og Bombarda er kørt helt til topøjet, men fisken suser stadig rundt langt ude, uden at du kan nå den med nettet. Det sagt på jysk, virkelig træls…..

Mit setup

Stang Shimano Vengeance AX Trout – Zanders 10′ Kastevægt 5-40 gr.
Hjul OKUMA SALINA SA30 / Daiwa Legalis 2500
Line Sufix 832 0,13mm
FluoroCarbon forfang Trilene 0,21mm / 0.24 mm
Kamasan enkeltkroge i 8 eller 10 eller 3 kroge enten OWNER eller VMC str. 14-16
Diverse splithagl, svivler og naturligvis Bombarda flåd i 10-15 gr.
Klemmebly monteres ca. 30-50 cm over krogen. Ca. 0,4-1 g (Kan absolut undlades)
Metoden virker også med andre agn en powerbait, det kan være gulp, orm , små spinnere , små mini blink, jigs med en eller to haler osv.
Skal fiskes aktivt, langsomt eller hurtigt, gerne med pauser , så powerbait kan få lov at synke lidt.
Et tips er , at forme powerbait i aflang form, så det vrider sig under indspinning, det giver som regel mere, end bare en klump på krogen.

Fik dette tips tilsendt af Simon Sieck Hansen

SET UP 
20 g flydende bombarda  – 
Stor gummi perle som dækker svirvel halvt 
Svirvel som han drejes så dit forfang ikke drejes under fight, som til sidst vil føre til at det knækker. 
0.28 (den perfekte tykkelse ifølge Casper) monofil El. Flourcarbon 
BB shot 50 cm for Krog, du sætter bare en lige ved siden af den første hvis du vil længere ned i vandsøjlen. 

Pb Krog 
Kvalitets Krog str 14-16 

Jig Krog 
Kvalitets Krog str 8 

Pb krogning 
Du står og spinner ind og så mærker du lige pludselig et nap/hug, idet stopper du med at spinne ind og slår bøjlen over og venter fra 10-30 sek til den løber med linen i ca 3 sek derefter slår du bøjlen over og hiver moderat.

Jig/flue krogning 
Du står og spinner ind du mærker nap og hug men blev ved med at spinne ind og giv først modhug når du mærker et konstant træk eller fiskens fulde vægt 

For mit eget vedkommende vælger jeg bare at bruge et 12 eller 15 gr. Bombarda, da den lokale put & take sø ikke er så stor.
Bruger heller ikke så kraftig forfang….. endnu 😉

2 thoughts on “Bombarda fiskeri

 1. Rasmus says:

  Hej. Jeg har fisket i mange år, dog kun med prop og powerbait. Jeg har ikke fanget noget i flere år, og jeg har kun fisket i Put and take. Jeg har hørt om bombarda, hvilket jeg nu har købt ind til. Jeg har lige et spørgsmål, som måske er lidt dum men skal man binde flåd, stick og alt andet fast til snøren, eller skal det bare sidde løst på snørren? Hilsen Rasmus

 2. Henrik says:

  Hej Rasmus
  Du trækker din hovedline igennem bombardaen ,trækker linen igennem en blød perle, så tager du en svirvel og binder på til sidst. Så har du et bombarda som kan glide op af linen ved nap.
  Grunden til perlen før svirvel, er for at aflaste knuden, så den ikke banker mod flåd og svirvel.
  Du binder så flourcarbon forfang i svirvlen – I den længde som du ønsker.
  Når fisken hugger til powerbait, som du har formet som en haletusse ( tyk i toppen og tynd i bunden – Der er flere videoer på Youtube om hvordan man former en god omgang powerbait. ) Så lader du den tage baiten og slår bøjlen over, så den får lov til at sluge baiten , slår bøjen over igen og så er fisken på.
  Kan klart anbefale dig at se denne video https://www.youtube.com/watch?v=1dqhLiEJ-Dw

  Knæk og bræk herfra
  Venlig hilsen Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *