Bobleflåd

Kinetic-BobleflådMange benytter disse bobleflåd til fiskeri i Put and Take fiskeri,  for det er ganske nemt fiskeri.
Fyld dem med vand, så opnår du kastelængde og stabilitet i vandet, sæt dem på linen ved at fjerne den midterste pind og monter den igen og du kan selv bestemme dybde, som din agn skal fiske i.
Smid et par små klumper miljøbly på linen, i Danmark er det ikke tilladt at sælge rigtigt bly mere – det kan man så ha sine meninger om, men det er en hel anden debat.
Hvis du ikke vælger at smide et par miljøbly klumper på linen, så vil blandt andet powerbait flyde i overfladen. Dette er efter min erfaring ikke det bedste.
Sætter du lidt bly nede ved krogen og dækker det med powerbait, så synker baiten og du kan fiske i den dybde som du ønsker, er du alene er det dog ikke smart, at have mere end en stanglængde line mellem prop og krog, for så opnår man bare problemer med at lande fisken.
Du kan vælge at bruge enkeltkrog eller trekrog, det behøver ikke være en stor krog, bare den er skarp…. Meget skarp.
Agn kan nu enten fiskes aktivt eller stationært, men der kan nemt være forskel på succes raten ved aktivt eller stationært fiskeri.
Man ser tit folk der høvler proppen næsten over på den anden side af søen og så får den ellers bare lov at ligge der, bevares det fungere da og der er dage hvor fiskene er ligeglade, men har du tænkt over, at ved at spinne ind, så dækker du for det første en del mere vand, du tricker også samtidig fiskens jagt instinkt, om den tager agn fordi at den enten er sulten eller fordi den bliver provokeret af det, skal være usagt, men groft sagt, så kan det jo også være ligemeget, for du har jo fisk på.
Man kan trække boblen et par meter ind, lade powerbait synke og så hive et par meter ind igen osv, fiskene tager tit agnen, når den synker eller stiger.
Man kan også trække den ind i et jævnt tempo, om det så er langsomt eller med fart, kan bedst afgøres på dagen.
Powerbait formes tit som en kugle, det der jo heller ikke noget galt med, men prøv at at forme bait som en orm, se evt. https://www.teamsanika.dk/tips/bombarda-fiskeri/ og spin den langsom ind, dette vil temmelig sikkert give dig mere succes.
Men jeg gentager, der er jo intet galt i at fiske en prop og bait stationært , mens man slapper af og nyder en kold øl eller 2.

Der kan også rigges små gummijigs og så kastes ud og trækkes langsomt ind, så hale eller halerne bevæger sig, når fisken hugger og du mærker stangen spændes, kan du med fordel løfte stangen sidelæns, så du på den måde giver et kontrolleret modhug ( opstramning af line ) uden at proppen fiser højt til vejrs og måske trækker krogen ud af munden på fisken.
Regnorm kan også være en super effektiv metode. Et par store fede kompost orm, kan gøre underværker.

Nem måde at rigge sit bobleflåd til på.
* Fyld flåd halvt med vand
* Fjern pinden i flåd og træk line igennem, den længde som du nu ønsker og sæt pinden i igen ( ved fletline trækkes linen igennem og der monteres et forfang, efter en perle og en svirvel )
* monter et par små blystykker på line og en helt nede ved krogen og gem den med powerbait, i den ønskede form
* Send flåd afsted og bestem hvordan du vil fiske det

God fornøjelse

1 Toennchen_vor_Powerbait twinjig jig-a-jo-8cm-pink-glow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *