Silkeborg Langsø

Ubestridt den sø jeg har fanget flest gedder på, men det hænger jo nok også sammen med at jeg har fisket der mest.

Søen som er ca. 7 km lang, består af 3 bassiner på i alt 234 ha.
Der fanges hvert år gedder på over 10 kg , selv er min største 9.3 kg fanget 14-6-2012, vandtemp. omkring 15 grader.med jævn vind og overskyet. Den gav en fantastisk fight !!! Naturligvis genudsat
Søen som de dybeste steder er omkring de 5 meter , giver mulighed for fangst af Gedder, Sandart, Aborre og en del skaller, som i perioder står tæt derude.  Der går lidt rygter om Søørred af og til, men aldrig noget jeg har stiftet bekendtskab med derude… Har på den anden side heller ikke jagtet dem, så måske det var et sats for fremtiden.

Sådan plejer jeg at fiske i Silkeborg Langsø:
Jeg fisker altid med 4 stænger med multihjul, nylon 0,40mm line og 0,60-0,80 Flourcarbon forfang på ca.1 meter.
Stængerne er Ron Thompson Salmonizer 7′ , multihjulet er Daiwa SG47lc , måske et stort hjul og en kraftig stang, vil nogen mene, men efter kontakt med en stor gedde på omkring de 10 kg, så er jeg bestemt glad for at ha noget at stå imod med… Men vedkender mig gerne, at der er overkill til de lidt mindre gedder på 1-2 kg.
Hjulet kunne sagtens være et andet, men jeg kan godt li at der er tæller på , da jeg som regel sætter i samme længde fra båden..
Jeg bruger ALTID sideplaner, 2 i hver side, har i mit eget fiskeri oplevet, at det simpelthen bare giver mig flere hug og flere fisk.
Jeg fisker som regel altid med wobler, det giver for mig større mulighed for spontan ture, så jeg ikke først skal ud og skaffe agnfisk.
Mine favoritter til langsøen er helt klart Bomber 15A , sat 40-60 fod efter båden, med en sideplaner på linen.
I en sø der ikke er så dyb, behøver de jo ikke gå alt for dybt.
Farver hmmm ja der er mange, men jeg prøver mig altid frem. Finder jeg så en som giver fisk, har jeg før sat 3 stænger med den samme farve og størrelse og så fået pænt med fisk i løbet af dagen.
For mig er det vigtigt, at woblerne har en svag vippende gang i vandet og de skal kunne fiskes med hastigheder mellem 1,4-1,8 knob , uden at gå som en pind i vandet.
Jeg fisker ALTID og gentager ALTID med frontmonteret elmotor Minn Kota 55 punds Riptide med I-Pilot … Ik’ noget med at sidde og flandre med en hækmonteret elmotor, tryk på knappen og autopiloten klarer resten…

Erfaringer fra langsøen:
Jeg oplever at fiskeriet bliver sværere jo koldere vandet bliver, der er mere spredning på gedderne.
Fiskeriet er ydermere besværliggjort af , at man som regel ikke kan komme igennem broen ved Kvickly krydset pga. for høj vandstand. Kunne virkelig ønske , at man fik et slæbested i øst enden…
Jeg fanger stadig gedder derude, men der er længere mellem dem, min erfaring siger mig,at der er flest fisk mellem 1,2-1,6 kg . 55-60 cm , hvor de store så hugger jævnligt… Jeg har nogle +6 kg gedder derude fra, løsnet med det samme og udsat hurtigt igen.
langsøen er helt sikkert en sø, hvor man kan tage ungerne med ud og så som regel fange nogle gedder, sammen med dem.

 

Langsøen kræver ud over statens fisketegn også fiskekort eller medlemskab af Silkeborg Fiskeriforening.
Køb fiskekort online HER
Dybdekort kan ses HER

langsoe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *