Jollen som transportmiddel

Når man som jeg , er meget glad for at fiske fra båd, så er det en ekstra mulighed, at bruge den som plads-flytter-maskine.
De fleste har prøvet at stå i waders i vand til livet og fiske på en plads som ikke giver fisk, så man beslutter sig for, at nu må der ske noget.
Det betyder så, at enten skal man ha waders af , eller ha dem trukket ned til anklerne under køreturen til næste spot.
Det er hverken fedt for bilen med et par våde waders , ej heller ikke for trafik sikkerheden.
Hvad gør man så… Jo man hopper i sin jolle og sejler til den næste plads. Dette er en fantastisk mulighed, blandt andet i Mariager fjord,  hvor der ligger mange plader ved siden af hinanden eller på den anden side af fjorden. Det er alt sammen muligt at nå fra jollen.
Min jolle er udstyret med en 15 HK motor og med fuld oppakning, elmotor, diverse batterier og 2 personer, flytter den sig med ca. 11-12 knob, det omkring de 20 km/t. Ikke nogen raket, men egentlig udmærket.
Hvordan kan man så i praksis bruge jollen bedst…. På min jolle, som er lavet i glasfiber, har jeg fået en kammerat til at lave en skinne, som er monteret på ” kølen ” af båden, dette har virket ubeklageligt i over 6 år. den går fra top til bund. Den skinne gør , at man nemt og ubesværet kan sejle båden helt op på land eller ind på meget lavt vand, uden at ridse bunden helt op. Der gives gas, motoren klappes op og båden glider lige så fint ind på stranden.
Båden kan så bindes fast, der kan smides anker eller hvad man nu har lyst til, men det er sjældent nødvendigt.
Med båden har man også mulighed for at fiske drivende langs kysten, langs render, badekar og muslingbanker osv. Der kan ligges tæt på kysten og kastes ud eller man kan kaste ind over det lave kystvand , uden at skulle ud og stå i koldt vand. Der kan naturligvis fisket både med spin og flue fra den.
Min jolle er udstyret med Minn Kota 55′ Riptide frontmonteret elmotor, dette er ikke et krav, men det er helt klart nemmere, at holde den plads man gerne vil ligge på eller den retning man gerne vil fiske, når man har den på autopilot. Så har man begge hænder fri til at fiske.

jolletur fisk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *